Wat heeft de Rolex Datejust zo populair gemaakt voor meer dan 70 jaar?

De Rolex Datejust is de klassieke luxe horloge. Maar wat zit er achter zijn populariteit?
De Rolex Datejust is de klassieke luxe horloge. Maar wat zit er achter zijn populariteit?

Veel horloges worden met het label “klassiekers”, maar laten we eerlijk zijn, de status is iets dat een horloge moet eerlijk en verdienen. Het is vrij zeker dat 9 van de 10 horloge liefhebbers van deze titel aan de Rolex Datejust zou verlenen zonder twijfel. De eerste Datejust, de ref. 4467, verscheen in 1945 met een datumaanduiding op de wijzerplaat. Uitgebracht in de viering van het merk 40-jarig bestaan, het horloge gecombineerd alle Rolex mijlpalen bereikt tot op dat moment in een enkel geval. Het horloge pochte een waterdichte Oyster geval een automatisch uurwerk en een automatisch wisselende datum. Wat wil je nog meer? Dit horloge is nu op de markt voor meer dan 70 jaar, en het is momenteel de best verkopende horloge op Chrono24.

In deze video, zullen we ontdekken wat er veranderd is sinds de eerste Datejust, welke functies het belangrijkst zijn, en de mogelijke redenen voor het blijvend succes van dit horloge.

We zijn benieuwd, welke Datejust verwijzing uw favoriet is? Een “pre-Quickset” versie uit de jaren ’70 of een meer moderne variant met een Quickset datum en saffier glas? Laat het ons weten in de reacties op YouTube!

Door: Chrono24