Meer dan Honderd Jaar High-End Watchmaking met Audemars Piguet

Meer dan Honderd Jaar High-End Watchmaking met Audemars Piguet

Meer dan Honderd Jaar High-End Watchmaking met Audemars Piguet

De naam Audemars Piguet is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Het door een familie beheerde fabrikant van Le brassus, binnenkort, Zwitserland is veel meer dan alleen een high-end horloge merk. Miljoenen fans over de hele wereld erkennen het merk zo een bekende naam in de wereld van luxe goederen. AP horloges hebben gesierd de polsen van bekende sporters, acteurs, kunstenaars en muzikanten. Hun meest bekende horloge is, zonder twijfel, de Audemars Piguet Royal Oak. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1972 en was een drijvende kracht achter het succes van het merk, maar het is niet het enige horloge die ze te bieden hebben. Audemars Piguet de geschiedenis gaat terug tot 1875 en nieuwe hoofdstukken steeds geschreven, meest recent met de Code 11.59. Blijf lezen om meer te weten over een van de meest succesvolle Zwitserse horloge fabrikanten van alle tijd. Laten we beginnen bij het begin: Audemars Piguet de geschiedenis gaat terug tot 1875, toen Jules-Louis Audemars samen met Edward Auguste Piguet te ontwikkelen mechanische horloges met technisch uitdagende complicaties en een hoog niveau van precisie. Deze filosofie blijft de basis liggen van de merk horloges tot op deze dag.

Audemars Piguet Perpetual Calendar Pocket Watch, Image: Auctionata
Audemars Piguet Perpetual Calendar Pocket Horloge, Foto: Auctionata

Audemars Piguet’s prestaties

Toen het paar begon samen te werken, hadden ze een gemeenschappelijk doel in het achterhoofd, maar verschillende sterktes. Audemars was belast met de productie en Piguet gericht op sales en management. Tussen hen, creëerden ze enkele van de grootste prestaties in uurwerken van hun tijd. In 1892, Audemars en Piguet creëerde de eerste minuut repeater horloge, en in 1899, vervaardigd ze een “Grote Complicatie” zakhorloge met 7 complicaties, waaronder een grote en een kleine staking, minute repeater, alarm, eeuwigdurende kalender, Deadbeat seconden, en springen sec chronograaf met een split-secondewijzer.

Hun traditie van uurwerken innovatie voortgezet met de volgende generatie. In 1934 produceerde het bedrijf de eerste skelet horloge en in 1946, ze dunste horloge in de wereld geproduceerd. Deze talrijke prestaties zijn een bewijs van het vermogen Audemars Piguet om voortdurend grenzen te verleggen en het creëren van topkwaliteit uurwerken. Als je de geschiedenis achter het merk leren, kun je beter inzicht in de ethos dat hun werk ten grondslag ligt aan deze dag: het creëren van horloges met top-level vakmanschap en grensverleggende technologie en design.

 

Audemars Piguet Royal Oak
Audemars Piguet Royal Oak

De Royal Oak Legacy

Deze innovatieve geest was de drijvende kracht achter het succes van de Royal Oak. De legendarische horloge is ontworpen door Gérald Genta en voorgesteld aan het publiek in 1972 op de Basel Fair. Op het moment dat de meeste horloges waren rond en klein, en gemonteerd op een leren riem. Wanneer Audemars Piguet introduceerde de Royal Oak, de achthoekige vorm, grootte, geïntegreerde stalen armband, en vooral de prijs gestuurd rimpelingen in de gehele sector. Het betekende het begin van een geheel nieuw genre van het horloge: de luxe sport horloge. The Royal Oak heeft zijn plaats als een icoon in de afgelopen vier decennia gecementeerd. In 1993 werd de Royal Oak familie met succes uitgebreid met de Royal Oak Offshore.

 

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Red Gold
Audemars Piguet Royal Oak Offshore, Foto: FratteloWatches

De Code 11.59

Tot het begin van 2019, de Audemars Piguet gamma bestond uit vijf belangrijkste collecties, waarvan drie Royal Oak serie. In aanvulling op de Royal Oak, de Royal Oak Offshore, en de Royal Oak Concept, Audemars Piguet had de Jules Audemars en de Millenary collecties. De invloed van de Royal Oak is duidelijk: Het was het horloge dat verantwoordelijk is voor een groot deel van het succes van het merk was.

Op de 2019 SIHH in Genève, Audemars Piguet introduceerde de geheel nieuwe Code 11.59. De nieuwe collectie wekte een reeks van reacties. De Code 11,59 was de eerste collectie aan de AP scene sinds de Millenary invoeren van 1995. Een groot deel van de online horloge gemeenschap voelde dat het ontwerp van het Wetboek van 11,59 was niet in overeenstemming met het niveau van dapperheid Audemars Piguet’s.

Audemars Piguet Code 11.59 Selfwinding
Audemars Piguet Code 11.59 Zelfopwindend.

Een nadere beschouwing op de Code 11.59

Als je kijkt naar de Code 11.59, je moet het zowel binnen de context van het merk en de horloge-industrie als geheel te zien. Allereerst, de enorme hoeveelheid reacties, zowel positief als negatief, toont hoeveel mensen zorg over het merk. Het is duidelijk dat een groot aantal fans willen Audemars Piguet te gaan met het maken uitstekende horloges. Geen horloge zal nooit helemaal aan elke smaak, maar het is belangrijk dat de nieuwe toevoegingen in overeenstemming zijn met de algemene filosofie van het merk.

Dus, is de code 11,59 passen in de Audemars Piguet catalogus? Laten we eens kijken bij de dingen vanuit een technisch perspectief. Audemars Piguet heeft met succes geïntroduceerd zes compleet nieuwe Code 11.59 horloges, met inbegrip van a Minute Repeater Supersonnerie, Perpetual Calendar, Tourbillon opengewerkte en Selfwinding Flying Tourbillon. De introductie van zes nieuwe horloges en drie nieuwe bewegingen is geen geringe prestatie. Zoals altijd het geval is met Audemars Piguet, de uurwerken zijn prachtige voorbeelden van technische innovatie en hoogwaardige afwerking. De drie-delige case constructie is een unieke toevoeging, de bewegingen zijn van de hoogste kwaliteit en het vakmanschap achter elk element is wat we gewend zijn van het merk. Dus, in zekere zin, Audemars Piguet heeft met succes introduceerde een technisch briljante collectie horloges.

Audemars Piguet Code 11.59 Tourbillon Openworked
Audemars Piguet Code 11.59 Tourbillon Openworked

Een groot deel van de negatieve feedback, echter, is gericht op het totale ontwerp. Veel critici geuit teleurstelling in de wijzerplaat design, vooral de stijl van de 3, 6, 9 en 12 cijfers. De materialen wijzerplaat zijn prachtig, maar het ontwerp is bekritiseerd als te algemeen en niet in overeenstemming met Audemars Piguet. In termen van vorm, het horloge is niet zo iconisch als de Royal Oak. De Code 11.59 is voorzien van een slimme combinatie van rond en achthoekige vormen, maar het is niet zo visueel opvallend als sommigen hadden gehoopt. Een ding dat we weten te doen, echter, is dat je de code 11.59 te zien in het vlees om zijn uiterlijk ten volle benutten. Zoals het geval is met alle horloges, een beeld niet helemaal correct is. Je moet het zien, aanraken, en een horloge te dragen voordat je een gevoel van zijn karakter echt kunt krijgen.

De Code 11.59 was niet bedoeld om de volgende Royal Oak zijn. Wanneer u een pictogram als dat in uw assortiment, het is onmogelijk om te recreëren. Ik denk dat sommige fans verwachtten Audemars Piguet om de industrie de volgende iconische uurwerk vrij te geven, maar is dat wel een realistische verwachting? Niet elke Patek Philippe is een icoon, niet elke Rolex is een icoon, en niet elke Vacheron Constantin is een icoon. Het is niet gemakkelijk om een ​​pictogram te creëren; ze komen slechts ongeveer eens in de paar decennia.

Audemars Piguet Code 11.59 Zelfopwindende Chrono
Audemars Piguet Code 11.59 Zelfopwindende Chrono

Wat we wel kunnen afspreken, is echter dat Audemars Piguet is een topmerk met een ongelooflijke geschiedenis. Zij hebben herhaaldelijk duwde de grenzen van de horloge-industrie, en alleen de tijd zal ons leren of de code 11,59 een waar icoon zal worden. Immers, succes ‘s nachts gebeuren, maar pictogram de status van de tijd ontwikkelt. Dit feit is niet verloren op de meesterbreinen achter Audemars Piguet.